Featured photo: Bullet For My Valentine - AB

U bent hier

Nachtmystium - Silencing Machine

Artiest: Nachtmystium

Album: Silencing Machine

Genre: Black metal 

Label: Century Media Records

De eerste albums van de in 2000 opgerichte Amerikaanse band Nachtmystium grossierden in standaard black metal die zich niet kon onderscheiden van de éénheidsworst die de scène op dat moment overspoelde. Ik had dan ook nooit kunnen denken dat net deze band in 2006 met Instinct: Decay een plaat zou afleveren die mijn liefde voor het genre zou hernieuwen en verstevigen.  Dankzij het succesvolle gebruik van psychedelische en progressive rock invloeden werd er mijn inziens een meesterwerk afgeleverd.

De twee daarop volgende albums konden mij wat minder bekoren wegens het teveel doordrukken van deze invloeden ten koste van de black metalfundering. Bij het beluisteren van deze plaat was het dan ook in eerste instantie afwachten of ze het niveau van weleer nog eens zouden kunnen evenaren.

En dit is gelukkig meer dan het geval. Openingsnummer 'Dawn over the Ruins of Jerusalem' veegt meteen alle twijfels van de tafel; Nachtmystium keert terug naar de rauwere black sound met tien ijzersterke tracks. Na meerdere luisterbeurten valt op dat er nog steeds heel wat psychedelische/progressieve elementen te vinden zijn, doch ditmaal veel subtieler dan op de vorige twee  albums.  Zo lijkt Nachtmystium met zijn laatste worp een perfecte synthese te brengen van hun eerdere werk.  Daar kan ik alleen maar blij van worden. Hopelijk jullie ook.

Tracklist:

1. Dawn Over the Ruins of Jerusalem
2. Silencing Machine
3. And I Control You
4. The Lepers of Destitution
5. Borrowed Hope and Broken Dreams
6. I Wait In Hell
7. Decimation, Annihilation
8. Reduced to Ashes
9. Give Me the Grave
10. These Rooms In Which We Weep

Categorie: 

Copyright Festivalblog 2005 - 2014
Site made by Tim Vermoens