Featured photo: Bullet For My Valentine - AB

U bent hier

Sin7sinS - Carnival Of No Tomorrow

Artiest: Sin7sinS

Album: Carnival of No Tomorrow

Genre: Female Fronted Metal

Label: S7S Records (eigen label)

Een nieuw hoofdstuk wordt betreden door de Nederlandse band Sin7sinS. Met hun mix van duistere backing vocals en de wisselende stem van frontvrouw Lotus neemt dit quintet ons mee door het 'Carnival of No Tomorrow'.

Verwacht je opnieuw aan adembenemende vocals van zangeres Lotus en een loeiharde drum die op je ribben beukt. In dit verhaal van zonde en alles wat God verbieden mag, is alles mooi opgevuld met de extra vocals, de dubbele gitaar en opzwepende bas.

De extra stemmen in dit album zijn dan ook niet meteen van de minste. Niemand minder dan Mark Jansen (Epica) maakt zijn intrede ook op het album. 'Carnival of No Tomorrow' werd ook onder handen genomen door Zweedse legende Dan Swanö. Hij wist niet alleen aan de juiste knoppen te draaien bij het mixen en producen van deze plaat, ook zijn vocals hebben hun bijdrage geleverd.

We starten onze reis met een duister meeslepend instrumentaal begin om er dan beukend in te vliegen. Na een kleine minuut doet Lotus haar intrede en wordt het geheel wat chaotischer gemaakt. De extra zwevende geluiden die al meteen in 'Brimstone Ignition' gebracht worden vinden perfect hun toepassing op dit vulgaire horrorverhaal.

Bij 'Sick Of You' trekt de band dan ook de lijn door. Met de combinatie van de zware gitaar riffs en de opzwepend huilende klanken krijg je een licht gothic gevoel bij het album. Hoewel het een simpel refrein is voel je de diepte in stem van Lotus. Dit maakt het uiteraard ook perfect om meegezongen te worden bij optredens.

Songtitels als 'Pornstar Love' en 'Carnivores at Carnival' laten net als het artwork van het album weinig aan de verbeelding over. Toch spreken de teksten die zo zuiver samengebracht worden met het muzikale meteen tot de fantasie. Een sterke aanrader indien je mee wil gaan in een oud Venetiaans carnaval, hoewel het in dit geval misschien net iets meer duister zal aflopen.

Afscheid nemen van 'Carnival of No Tomorrow' doen we met een volledig muzikaal moment van rust. Nuja, toch zeker een moment om even te bekomen van het hele verhaal vol zonden dat ons zojuist gebracht werd.

Wie getuigen wil zijn van hun spetterende live shows krijgt hiervoor meermaals de kans in Nederland. Uiteraard zakt de band ook even af naar België om er op 11 augustus 2012 te spelen op het Maasmechelse Rommelrock voor wie het wat dichter bij huis wil houden.

Tracklist:

1. Brimstone Ignition
2. Sick of You
3. Pornstar Love
4. Shadows & Dust
5. Carnivores at Carnival
6. Pain Induced Craze
7. As Romance Dies (with Mark Jansen)
8. Cyanide Symphony (with Dan Swanö)
9. Revolt Tonight!
10. Jenkins' Nightmare
11. March to Ruin

Categorie: 

Copyright Festivalblog 2005 - 2014
Site made by Tim Vermoens