Featured photo: Bullet For My Valentine - AB

U bent hier

Verslagen

Review The Sound Of Revolution 2016

Datum: 
zaterdag, 19 november 2016

Het revolutionaire festival The Sound Of Revolution sprong in het oog voor elke (oldschool) hardcore en punk liefhebber. Op zaterdag 19 november 2016 had de organisatie van het mooie festival een aantal hardcore bands op het programma staan die voor een sensationele belevenis zorgden, zoals Judge, No Turning Back, Angel Crew, Madball en World Eater. 

Review The Dead Daisies + The Answer @ Biebob

Datum: 
zaterdag, 26 november 2016

Zaterdagavond 26 november 2016 was er een classic rock/hardrock-avondje in de Biebob, alwaar de Noord-Ieren van The Answer en de supergroep The Dead Daisies samen voor een dubbele headlining bill zorgden. Een goedgevulde Biebob was er getuige van.

Review Opeth @ AB

Datum: 
donderdag, 17 november 2016

Opeth en zijn stilaan traditionele doortochten in metalminded AB. Eén jaar na datum stelden ze hun nieuwste cd, Sorceress, voor. Of toch weer niet? Want Opeth zou Opeth niet zijn als ze ons niet op meerdere schijnbewegingen zouden trakteren.

Review Volbeat, Airbourne en Crobot @ Vorst Nationaal

Datum: 
maandag, 14 november 2016

Volbeat is in korte tijd uitgegroeid tot een topper in het metalgenre en na hun passage op Graspop 2016, waar ze de zaterdag headliner waren, kwamen ze nu in zaal langs om hun laatste cd ‘Seal The Deal & Let’s Boogie’ voor te stellen. Ze kregen het gezelschap van Airbourne en Crobot, twee goed gekozen publieksopwarmers voor een langzaam volstromend Vorst Nationaal.

Review Battle of the Bays: King Parrot, Prong, Exodus, Obituary

Datum: 
dinsdag, 1 november 2016

Een dag na All Hallows Eve streek het circus van The Battle Of The Bays neer in Trix Antwerpen. De naam van deze tour verwijst uiteraard naar de plaatsen van herkomst van beide grootheden. Obituary komt uit Florida, uit de bekende Tampa Bay Area, waar andere bands zoals Morbid Angel en Deicide ook hun origine vinden. Helemaal aan de andere kant, aan de oostkust, vinden we Exodus terug. Hun roots liggen in de San Francisco Bay Area, een zeer vruchtbare muziekgrond want hier drukten onder andere Faith No More en uiteraard Metallica hun stempel op de muziekgeschiedenis. Exodus en Obituary zouden dus onderling uitmaken wie de grootste en sterkste was! Een beetje raar, want het is alsof je een judoka tegen een worstelaar zou zetten. De ene band maakt snoeiharde thrash, de andere zijn de medegrondleggers van death metal.

Review Breakdown Of Sanity + Dream On Dreamer + Novelists @ Muziekodroom

Datum: 
dinsdag, 18 oktober 2016

Op de vroege dinsdagavond van 18 oktober 2016 speelde in de club van Muziekodroom een prachtige affiche met bands als Novelists, Dream On, Dreamer en headliner Breakdown Of Sanity.
 

Review Amon Amarth + Testament @ Vorst Nationaal

Datum: 
zondag, 30 oktober 2016

Heavy metal, thrash metal en melodic death metal, een vreemde combinatie die toch zorgde voor een enorm geslaagde avond in Vorst Nationaal afgelopen zondag. Amon Amarth verblijde ons met hun komst, ook brachten ze Testament en Grand Magus mee. Ze waren klaar om een echt ouderwets Vikingsfeestje te vieren, hopelijk waren de fans dat ook.

Review Taste Of Anarchy Tour 2016

Datum: 
zondag, 16 oktober 2016

In het Antwerpse Zappa kwamen op de koude zondagavond van 16 oktober 2016 de bands Viltja, Sand, Malevolence, Aversions Crown en Nasty op het podium samen om de Taste Of Anarchy Tour 2016 voort te zetten. 

Review Stick To Your Guns @ Muziekodroom

Datum: 
zondag, 16 oktober 2016

Liefhebbers van metalcore konden zondag terecht in de Muziekodroom in Hasselt. Hier mochten twee Belgische bands, overigens ook toppers van formaat, hun kunnen tonen. Ashes en Moments zijn de twee bands van eigen bodem waar we trots op kunnen zijn. Als afsluiter was er niemand minder dan Stick To Your Guns. 

Review Steel Panther @ Ancienne Belgique

Datum: 
woensdag, 12 oktober 2016

12 oktober was Steel Panther live in Ancienne Belgique te zien. Het optreden was uitverkocht en wat het publiek te wachten stond was onvergetelijk.

Pagina's

Copyright Festivalblog 2005 - 2014
Site made by Tim Vermoens