Featured photo: Avantasia - Alcatraz 2016

U bent hier

Verslagen

Review Alcatraz Hard Rock & Metal Festival: zondag 14 augustus 2016

Datum: 
zondag, 14 augustus 2016

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival in Kortrijk zorgde dit jaar opnieuw voor een spetterende affiche. Lees hier de review van de tweede festivaldag.

Review Alcatraz Hard Rock & Metal Festival: zaterdag 13 augustus 2016

Datum: 
zaterdag, 13 augustus 2016

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival in Kortrijk zorgde dit jaar opnieuw voor een spetterende affiche. Lees hier de review van de eerste festivaldag.

Review Brakfest 2016

Datum: 
woensdag, 10 augustus 2016

In Lokeren werd op woensdagavond 10 augustus de vierde editie van Brakfest georganiseerd. Niemand minder dan bands als Renounced, Oathbreaker, First Blood, Born From Pain, Arkangel en Unearth kwamen de orde verstoren in het sportcomplex van Lokeren, dat tijdens de Lokerse Feesten fungeerde als de 'Red Bull Electropedia Room'. Geen dj's of dance acts deze avond, maar hard- en metalcore!

Review Lokerse Feesten 2016: dag 3 (metaldag)

Datum: 
zondag, 7 augustus 2016

Ook dit jaar werd de traditie verdergezet om één avond van de Lokerse Feesten volledig te wijden aan het hardere muziekgenre. De eerste zondag van de Lokerse Feesten gaat door het leven als 'de metaldag'. Deze editie waren er maar liefst zeven bands geprogrammeerd wat opnieuw voor een uitverkoop zorgde.

Preview W-Festival

Datum: 
dinsdag, 23 augustus 2016

Op dinsdag 23 augustus 2016 vindt het W-festival plaats in Wortegem-Petegem, met als treffende slogan “The new Wave of life”. Dit nieuwe nostalgische festival is spek voor de bek van jaren 80-liefhebbers en new wave-adepten. Ondanks het feit dat dit festival op een dinsdag doorgaat, hoopt men toch zo’n 3.000 bezoekers te mogen verwelkomen.

Review The White Buffalo @ Knust

Datum: 
maandag, 25 juli 2016

Ook al was het een maandag avond, het optreden van The White Buffalo in Knust , Hamburg was volledig uitverkocht.

Review Negative approach + Antiseen @ Underground Cologne

Datum: 
vrijdag, 22 juli 2016

Donderdagavond 22 juli 2016 was het zover na 4 jaar is Antiseen terug voor een europese tour

Review Antwerp Metal Fest 2016

Datum: 
zaterdag, 9 juli 2016 tot zondag, 10 juli 2016

Antwerp Metal Fest editie 2016, de aanloop zag er wat grimmig uit met de zondvloed die over België trok, maar kijk, blijkbaar houden de weergoden van dit festival, want hoewel de extreme temperaturen van 2015 niet zouden worden geëvenaard, het weer zat weer reuze mee! Wanneer ik naar dit über sympathieke festival onderweg ben, zie je in de weide omgeving al het typische metalvolkje richting Bouckenborghpark wandelen. Mensen waarvan je je soms afvraagt waar zij zich een heel jaar lang schuilhouden. Het prototype van een metalhead zal ik maar zeggen, witte huidskleur, zwarte kledij, afschrikwekkend voor de buitenwereld, maar vergis u niet, zeer aangename en hulpvaardige mensen. In de schaduw van de kerk van Sint Bartholomeus, zal dit jaar de vierde editie van deze Antwerpse metal hoogmis plaatsvinden. Kleine aanpassingen (zo werd de eerste dag verlegd van vrijdag naar zaterdag), zorgden ervoor dat er meer volk dan anders de weg naar Merksem vond op het vroege uur.

Review Dynamo Metal Fest 2016

Datum: 
zaterdag, 16 juli 2016

Voor het tweede jaar organiseerden Eindhovense enthousiastelingen Dynamo Metal Fest. Laten we hopen dat dit festival net zoals zijn ondertussen historisch grote broertje Dynamo Open Air uitgroeit tot het Nederlandse metalfestival bij uitstek, na twee jaar zijn ze in elk geval heel goed op weg. Voor slechts 20 euro kregen we ook dit jaar een knappe affiche, geen enkele reden om niet op te dagen!

Review Jera On Air 2016

Datum: 
vrijdag, 24 juni 2016 tot zaterdag, 25 juni 2016

In het Nederlandse Ysselsteyn vond op 24 en 25 juni 2016 de 24ste editie van Jera On Air plaats. Waar een festival nooit op staat te wachten, gebeurde in de avond en nacht voor het festival: noodweer sloeg toe op de camping, de parking en op de weide. Door het noodweer stond een deel van de camping onder water, de weide kreeg modderige toestanden en de parking stond onder water van wel 10 tot 15 cm hoog.

Jera On Air liet zich niet kennen. De organisatie zocht naar vrijwilligers om de festivalweide en camping in orde te maken. Jera On Air kreeg de hulp van de militairen aan de grens van Jera, waar er parkings werden gecreëerd voor de bezoekers van het festival. De bezoekers konden met shuttlebussen naar de festivalweide worden gebracht. Dit verliep allemaal prima en zonder enige accidenten. Daarnaast werden de tenten op de camping een stuk dichterbij geplaatst en de weide werd op modderigste plaatsen bedekt. Tenslotte werd de vloerplank van de mainstage vervangen, aangezien het noodweer daar ook zijn slag had geslagen.

Daarnaast prijzen we even in onze intro de beste zorg- en dienstverlening van de vrijwilligers en de organisatie op dit mooie festival. In al mijn mooie jaren als festivalganger, waren dit de meest gastvrije mensen. Een grote shoutout naar hun toe!

Pagina's

Copyright Festivalblog 2005 - 2014
Site made by Tim Vermoens