Bamberg roept op

Bamberg Zaubert is een meerdaags internationaal straat- en variëteitfestival in Bamberg .

Het festival wordt sinds 1999 jaarlijks gehouden in het derde weekend van juli in Bamberg . Met meer dan 200.000 bezoekers volgens de organisatoren, is Bamberg een van de grootste gratis straat- en cabaretfestivals in Duitsland. In 2016 stonden meer dan 500 individuele artiesten op meer dan 25 podia of pleinen in het centrum van Bamberg op het programma.

Beginnend schot van Bamberg roept elk jaar op het festival vrijdag plaats kunstenaar parade door het stadscentrum van Bamberg met alle deelnemende kunstenaars.

Tijdens het driedaagse festival zal een breed scala aan straatkunst worden gepresenteerd, van magie tot diabolo, jongleren en acrobatiekshows tot vuurillusies.

Op het 18th Street- en Variety-festival toonde Bamberg in 2016 ongeveer 50 individuele artiesten of artiestengroepen met meer dan 100 deelnemers uit ongeveer 30 landen. Naast de artiestenuitvoeringen wordt een muziekprogramma georganiseerd.

Het hoogtepunt van elke festivaldag is de Magic Nights, waarbij het publiek de hoogtepunten van magie, kunst en vuurkunst op het hoofdpodium op Bamberger Maxplatz kan ervaren.

Straatfestivals gedijen op interactie met het publiek. Daarom ontvangen de artiesten in plaats van een vergoeding het zogenaamde “hoedengeld” van het publiek. Het publiek kan de uitvoeringen van de artiesten belonen naast het welverdiende applaus met een klein cadeautje. De kosten van reizen, accommodatie en eten voor de kunstenaar worden gedragen door de organisator.

Een integraal onderdeel van Bamberg is de publieksprijs. De prijswinnaars worden direct geïdentificeerd door de kijkers van het festival door hun favoriete artiesten uit drie categorieën te selecteren via een deelnameformulier.

In de vroege middag van het festival staat de promotie van jonge artiesten op de voorgrond met de jonge talentenjacht. Daar krijgen jonge aanstormende artiesten de kans om hun vaardigheden op het grote podium te bewijzen.

Bamberg wordt opgeroepen door Stadtmarketing Bamberg eV Sinds 2004 is Markus Götz artistiek leider en sinds 2004 is Bamberger stadsverantwoordelijke Klaus Stieringer de festivaldirecteur.

Webkoppelingen

  • Bamberg tovert op het portaal van de Stadtmarketing-Verein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *