Donaufestival

Het Danube Festival is een reeks evenementen voor hedendaagse kunst en cultuur in Neder-Oostenrijk .

Het festival werd opgericht in 1988 en wordt gefinancierd en gefinancierd door de provincie Neder-Oostenrijk. Het Donau-festival staat sinds 2005 onder artistieke leiding van Tomas Zierhofer-Kin . Op twee weekenden in de lente wordt Krems aan de Donau een internationaal platform voor nieuwe uitvoerende kunst en muziek. Nieuw theater vorm, media, theater, film, video, rap , gesproken woord , hip-hop , experimentele muziek, geluidskunst , post-rock , elektronica en pop discours aangeboden. Artiesten uit verschillende genres houden zich bezig met strategieën, dystopieën en utopieënde media en massamaatschappij uit elkaar. [1]

Bekende artiesten en groepen die binnen de Donaufestival voorbeeld had plaatsgevonden: het Vienna Symphony Orchestra , David Tibet , Nurse With Wound , Will Oldham , Throbbing Gristle , Gang of Four , JG Thirlwell , Věra Bílá en Kale , de Chris Jarrett Trio en Squarepusher .

Het bedrijf is Krems aan de Donau, de belangrijkste locaties zijn de beurshallen Krems en het geluid ruimte Krems Minoritenkirche .

Vanaf 2017 neemt Thomas Edlinger de leiding over het Donau- festival over als de opvolger van Tomas Zierhofer-Kin. [2]

Webkoppelingen

  • Officiële website
  • Toegang tot het Donau-festival in Oostenrijk-Forum (in AEIOU Österreich-Lexikon )

Individuele proeven

  1. Jump up↑ Danube Festival in Klangraum Krems Minoritenkirche
  2. Jump up↑ Edlinger is het nieuwe hoofd van het Danube Festival . orf.at van 10 juni 2015, toegankelijk op 10 juni 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *