Europees Muziekfestival voor de Jeugd

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd ( Europees Muziekfestival voor de Jeugd ) is een jaarlijks internationaal muziekfestival voor jongeren en jongvolwassenen, die op zijn sinds 1953 Neerpelt optreedt, België.

Geschiedenis 

Het festival begon als een initiatief van de plaatselijke afdeling van David fondsen dan een tiental koren bijeen in 1953 Het volgende jaar, een tiental bands kwamen samen voor een instrumentale vergadering. Oprichter van de wedstrijd was Jan Coninx, priester en leraar aan het Sint-Hubertus college Neerpelt. Vanaf 1955, het festival was een internationale karakter, zoals diverse Nederlandse groepen en koren uit Duitsland en andere Europese landen namen deel. In de afgelopen jaren, 100 geregistreerde groepen 20-25 landen zijn geen uitzondering. De huidige directeur van het festival is Rutger Nuyts, vice-voorzitter Frans Ulens.

Line 

  • Lambert Finken (1953-1983)
  • Peter Berben (1983-2002)
  • Januari Coninx (2002-2012)
  • Rutger Nuyts (sinds 2012)

Vervaldatum

Het festival zal worden gehouden voor zowel koren ( “vocal”) en instrumentalisten ( “instrumental”), zowel klassieke musici en ensembles zoals Hafabra worden geëvalueerd. De maximum leeftijd van de deelnemers is 25 jaar.

jongeren te stimuleren om samen te oefenen en samen te spelen muziek, blijft het onderwerp en het doel van dit festival. Neerpelt wil een centrum waar jongeren uit verschillende culturen elkaar ontmoeten en genieten van de muziek.

Het jaarlijkse festival op het eerste weekend van mei is een kans voor jonge muzikanten om hun talenten voor een publiek en een internationale jury.

Naast het muzikale aspect van de ontmoeting en verzoening tussen de deelnemers en de deelnemers een belangrijke rol speelt bij de lokale bevolking. De Festivalt wordt voornamelijk door vrijwilligers georganiseerd en beheerd.

Sinds enkele jaren wordt het festival gepaard met een verscheidenheid van perifere gebeurtenissen zoals vuurwerk, openluchttheater en diverse workshops.

Neerpelt is het epicentrum van de muziek tijdens het festival. In het centrum van Neerpelt de groepen in Piazza Festivo ontmoeten. In de afgelopen jaren, het buurthuis was De Peel plaats op het Piazza Festivo. Allerlei activiteiten, zoals optredens, souvenirs, tentoonstellingen en workshops, er en elders gevonden gehouden in Neerpelt.

Rhythm

Het festival vindt plaats zoals vermeld zowel koren en muzikanten, met zowel klassieke musici en ensembles van Hafabra (harmonie, fanfare en brassband) naar Jazz worden aangepakt.

2011: 59ste festival (instrumenten), vanaf vrijdag 29 April tot maandag 2 mei, 2012: 60ste festival (koren), vanaf vrijdag, 27 april tot woensdag 2 mei

Web Links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *