Great Dorset Steam Fair

The Great Dorset Steam Fair is een jaarlijks eind augustus-vinden vijfdaagse stoom bijeenkomst in Dorset , Engeland , dat is een tentoonstelling die zich richt op stoom aangedreven leugens voertuigen en machines.

Het evenement is gehouden sinds 1968, momenteel in Tarrant Hinton bij Blandford Forum , Dorset.

De Stoombeurs vindt plaats op een verder agrarisch terrein van ca. 250 ha en wordt door ongeveer 200.000 mensen bezocht gedurende de vijf dagen van het evenement, aldus de organisator.

Attracties

Typische tentoonstellingen zijn tractoren met stoomaandrijving ( stoomtractoren ), stoomwalsen , locomobielen en stoomwagens .

Een bijzondere attractie zijn de zogenaamde Showman’s Engines , die werden gebruikt door showmannen uit de tweede helft van de 19e eeuw om hun carrousels of kermisorgels van stroom te voorzien via ingebouwde generatoren en ook om de apparaten van plaats naar plaats te vervoeren. Op de Great Dorset Steam Fair worden zo’n zestig van dergelijke machines, voornamelijk vervaardigd door Charles Burrell & Sons , tijdens de vlucht gedemonstreerd.

Verder zijn historische landbouwmachines , vrachtwagens , motorfietsen , fietsen , auto’s en tractoren te zien. Een andere afdeling toont oude stationaire motoren van verschillende fabrikanten met de bijbehorende extra uitrusting. Het grootste deel van het expositiegebied wordt bezet door een beurs bestaande uit historische en actuele apparatuur en kraampjes. De beurs wordt aangevuld door verschillende vlooienmarkten en een pretpark met verschillende attracties, soms ook historisch.

In verschillende demonstraties worden de exposities gebruikt, bijvoorbeeld voor ploegen , dorsen , zagen en wegenbouw . Op de helling van een heuvel zullen stoommachines en historische vrachtwagens tijdens de beurs worden gedemonstreerd om zware ladingen te vervoeren. Een ander heuvelachtig gebied wordt gebruikt voor demonstraties met stoomploegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *