Herfstdagen blinde markt

De Blindenmarkt Autumn Days , in 1989 opgericht door Intendant Michael Garschall , is een operettefestival in het Mostviertel in Neder-Oostenrijk .

Operette uitvoeringen

Sinds het jaar 1992 tonen de “Autumn Days” in de hergebruikt voor theater ruimte gymnasium van Middle School Blindenmarkt een hele operette. Werd de eerste productie Lehar’s ” Merry Widow gewijd aan” de boog varieert nu van Strauss ‘ ” Fledermaus ” op Zeller ” Vogelhändler ” en Ziehrers ” The Tramp ” to Benatzky ” The White Horse Inn “, de succesvolle verjaardag productie van 25- jaar van bestaan ​​in 2014, evenals Franz von Suppés ” Boccaccio”Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe locatie” Ybbsfeldhalle “in oktober 2016.

Reinterpretation als een recept voor succes

Op de “Herbsttage Blindenmarkt” wordt moderne operette-esthetiek, maar zonder het genre te vervreemden, geïmplementeerd met gevestigde artiesten en jonge zangers en muzikanten. Operettexpert en dirigent prof. Kurt Dlouhy verzorgt de orkest- en koorrepetities.

Operettasymposium op de 15e

Ter gelegenheid van de 15e verjaardag van de “Herbsttage” was er een prominent symposium over “Operette vandaag”, dat een internationale echo had. De bijeenkomst vond experts zoals Manfred Wagner (Universiteit van Wenen), Mathias Spohr (Zürich), Robert Herzl , Uwe Theimer , KS Adele Haas en Anton Mayer en Michael Blees ( ORF deel Cultuur-).

Springplank voor jonge kunstenaars

Daarnaast heeft de “Herbsttage Blindenmarkt” zich ontwikkeld tot een springplank voor aanstormend talent. Dus de actrice zong Ursula Strauss hier ooit in het Festival Choir, de gewilde vandaag Wagner tolken Norbert Ernst en Andreas Schager waren in verschillende producties op het podium. Regisseurs als Isabella Gregor en Gernot Kranner hebben aanzienlijk bijgedragen aan het succes.

Deelname van beroemdheden

Onder de prominente kunstenaars die deelnamen aan de “Dagen van de herfst” omvatten Klaus Maria Brandauer , Dana Gillespie , Michael Heltau , Heinz Zuber , Peter Rapp , Heilwig Pfanzelter , Isabel Weicken , Daniela Fally , Gabriele Schuchter .

Doelgroep, werklast

70 procent van de bezoekers komt uit de regio, 30 procent uit de buurlanden Wenen en Opper-Oostenrijk . Het gebruik van het festival is 100 procent. De “Blindenmarkt Herfstdagen” trekken ongeveer 9.000 tot 10.000 bezoekers per seizoen.

Nieuwe locatie vanaf 2016

Met de opening van de nieuwe Ybbsfeldhalle in oktober 2016 wordt een veelzijdig gebouw met hedendaagse eisen en comfortabele omstandigheden voor de gast voltooid. De bouwkosten bedroegen 4,8 miljoen euro, waarvan 500.000 euro (buiten het productiebudget) werden gedekt door sponsors en supporters van de “Herbsttage Blindenmarkt”. De multifunctionele sporthal van de Musikmittelschule Blindenmarkt kan nu worden omgetoverd tot een auditorium. Deze bestaat uit parket , tribune en galerij . Als gevolg hiervan is de stoelcapaciteit toegenomen van 408 tot 500 zitplaatsen (met mogelijke uitzetting). Het aangrenzende toneelhuis dient de Musikmittelschule in de toekomst als concert- en oefenruimte.

Bovendien heeft het auditorium een ​​nieuwe zitplaats, die het zitcomfort voor de bezoekers aanzienlijk verhoogt. Verder is er een orkestbak gebouwd, die het publiek een nieuwe luisterervaring biedt. Eerder diende als receptie en pauzer een tent, deze is nu vervangen door een foyer van de zugebautes . Op het galerijterras bevindt zich nog een pauze-foyer in de vorm van een verwarmde tent.

Initiatief “Helpen met kunst”

Sinds 2007 is er het initiatief “Help with Art”, opgericht door Hilde Umdasch en Intendant Michael Garschall . Het stelt kansarme mensen en gezinnen met een laag inkomen een gratis bezoek aan het festival. Dit initiatief is al overwogen met twee mecenas .

Verein der Freunde der Herbsttage Blindenmarkt

De “Verein der Freunde der Herbsttage Blindenmarkt” verenigt ondersteunende leden, supporters en beschermheren. Sinds 2006 fungeert KR Hilde Umdasch als president. Ze rechtvaardigt haar inzet voor de “Herbsttage Blindenmarkt” vooral met de innovatieve ideeën gerealiseerd door regisseur Garschall in Blindenmarkt. De ‘Herbsttage’ slaagde erin professionals en amateurs samen te voegen tot een ensemble. Verder verwijst de succesvolle ondernemer naar haar persoonlijke zorg om muziek in de regio te promoten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *