Internationaal Barokfestival van Valletta

Het internationale barokfestival van Valletta is een van de grootste muziekfestivals in Malta . De programmatische nadruk ligt op barokmuziek .

Geschiedenis

De Valletta International Baroque Festival wordt gehouden sinds haar oprichting 2013 in januari en door het management van de Teatru Manoel georganiseerd. [1] De concerten en opera’s zijn in verschillende barokke gebouwen van de stad Valletta gepresenteerd. [2] Onder de beroemde kunstenaars die eerder op dit festival hebben voorgedaan onder Mahan Esfahani , Philippe Herreweghe , Christophe Rousset en Jordi Savall .

Op 26 januari 2017 vond de wereldpremière van het Valletta International Baroque Festival plaats in het Teatru Manoel onder het motto Inspired by Baroque met de uitvoering van Reuben Paces Concertino voor gitaar , klavecimbelen orkest . Medewerkers waren de Malta Philharmonisch Orkest onder leiding van Michelle Castelletti en solisten Johanna Beisteiner (gitaar) en Joanne Camilleri (klavecimbel). [3] [4]Dit was het artistieke kader van het festival over zijn andere focus op muziek van de 17e-18e. In de 20e eeuw werd het uitgebreid tot hedendaagse muziek beïnvloed door barokke werken.

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ Valletta International Baroque Festival. Info op de website Visitmalta.com. (Engels).
  2. Spring omhoog↑ Geschiedenis van het festival op de website Visitvaletta.de. (Duits).
  3. Spring omhoog↑ Malta is meer. Artikel door Bernd Hoppe op de website van het online magazine Opera Lounge, januari 2017. (Duits)
  4. Jump up↑ Een barokke wereldpremière. Artikel door Iggy Fenech, Times of Malta, 22 januari 2017. (Engels)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *