Internationaal stripfestival in Łódź

De internationale stripfestival in Lodz ( Miedzynarodowy Festiwal Komiksu w Łodzi ) is de grootste in zijn soort in Centraal- en Oost-Europa. De drie-daagse festival vindt plaats in de centrale Poolse stad Łódź vanaf 1991 jaar en is het culturele centrum van de stad ( Łódzki Dom Kultury ) en de Culturele Vereniging Contur ( Stowarzyszenie Tworcow Contur ) georganiseerd. Directeur van het festival is Adam radon .

Alle geïnteresseerde partijen kunnen deelnemen aan de wedstrijd en het onderwerp is ook gratis. Voorwaarde is echter dat de werken eerder ongepubliceerd zijn. Het werk zal worden beoordeeld door een jury in de categorieën professionals en nieuwkomers. Soms zijn er andere categorieën.

Onder de beroemde gasten van het festival waren onder meer Grzegorz Rosiński , Stan Sakai , Marvano , Pat Mills , Clint Langley , Zbigniew Kasprzak , Karel Saudek , Henryk Chmielewski , Tadeusz Baranowski , Janusz Christa , Bogusław Polch , Szarlota Pawel , Milo Manara , Bohdan Butenko , Jean Giraud , Brian Azzarello en Simon Bisley .

Als onderdeel van het festival sinds 2006, het project is City Stories plaats. Hier Comis worden ingeschreven en dat is afgegeven omgaan met de stad Lodz. De proefpersonen waren 2006 eerste verhalen (pierwsze opowieści) 2007 Legends of Lodz. Herinneringen aan de molen Pfaffendorf (Łódzkie legendy. Pamięci Księżego Mlyna).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *