OSTBELGIENFESTIVAL

OSTBELGIENFESTIVAL is een organisator van klassieke concerten (orkest, koor, kamermuziek, opera, onderwijs) in de Duitstalige Gemeenschapvan België.

De uitgenodigde kunstenaars waren voorheen het Nationaal Orkest van België, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, de Cologne Academy, het Gewandhausorchester Leipzig , Louis Langrée, Christian Inschakelen , Andrej Baranov, Guillaume Coppola, Akiko Suwanai , Ray Chen , Markus Groh, Anna Vinnitskaya , Severin von Eckard Stein , Wolfgang Niedecken , Frank Braley , Sophie Karthäuser , Baiba Skride , Claudia Nagyivan, Laura Mikkola, Anne Gastinel, Vadim Repin , Ludwig Güttler en nog veel meer.

Geschiedenis 

OSTBELGIENFESTIVAL vertegenwoordigt het belangrijkste festival voor klassieke muziek in de Duitstalige Gemeenschap. Het biedt muziekliefhebbers de kans in de hele regio van hoge kwaliteit concerten aanwezig te zijn. Het is analoog aan de jaarlijkse regionaal georiënteerde concertreeks Festival van Vlaanderen en het Festival de Wallonie plaats, in aanvulling op de wereldberoemde Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth tellen voor jonge solisten van de belangrijkste muziekfestivals van klassieke muziek in België.

De impuls voor de stichting in 1992 gaf Manfred Dahmen, directeur van het Bureau van de Oostkantons , Georg Noël, voorzitter van de Vereniging van symfonische concerten Eupen , en Joseph Schroeder, directeur van het openbaar onderwijs werk St.Vith . Ze hadden de intentie van het induceren van de lokale muziek initiatiefnemers om een nauwe samenwerking. Door deze individuele acties moeten worden vermeden en overlappende afspraken. Gehoopt werd dat een bundeling van krachten om nieuwe financieringsmogelijkheden.

Goals 

OSTBELGIENFESTIVAL heeft als doel om de prestaties van de Duitstalige Gemeenschap (DG) van België in de culturele sector het hele land te vertegenwoordigen. Deze muziek culturele evenementen worden gepland en uitgevoerd. Dit wordt gedaan met het doel van de East Belgian lokaal publiek naar kunstenaars van internationale faam te presenteren, terwijl de rente Auswärtiges publiek voor het DG.

OSTBELGIENFESTIVAL georganiseerd symfonische, kamer – en soloconcerten met een focus op klassieke en hedendaagse muziek , met jazz , chanson en folk vinden hun plaats in het programma. Het is het enige festival regionale muziek in de Duitstalige Gemeenschap van België.

Concept 

Reeds het eerste seizoen in de herfst van 1993 was succesvol. Een belangrijke rol is weggelegd voor vertrekkende populair concertzalen en akoestisch open en architectonisch waardevolle gebouwen met zijn bijzondere ambiance voor een breder publiek. Ondertussen, 18 tot 24 concerten per jaar.

Vrienden

The Circle of Friends, opgericht in 1995 is nu een van de meer dan 200 leden uit alle hoeken van België, Nederland , Duitsland en Luxemburg .

De vakbond 

OSTBELGIENFESTIVAL is een non-profit intentie (VOG) . Voorzitter Georg Noël, artistiek directeur van de muziek redacteur van BRF Hans Reul, CEO sinds 2014 Steven Gass.

Web Links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *