Outgames

The World Outgames is een lesbisch , homoseksueel , biseksueel en transseksueel sport- en cultuurfestival dat voor het eerst plaatsvond van 29 juli tot 5 augustus 2006 in Montréal , Canada .

Concept

Outgames worden voorafgegaan door een mensenrechtenconferentie. Dit is om een ​​combinatie van sport, cultuur en mensenrechten te bereiken. Commissaris woonde de eerste dergelijke conferentie Vladimír Špidla , de Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties , Louise Arbour , parlementsleden, waaronder Volker Beck uit Duitsland en Ulrike Lunacek uit Oostenrijk en rechters van de hoogste rechtscolleges van vele naties deelnemen.

De Outgames staan ​​open voor deelnemers van elke seksuele geaardheid, deelname vereist geen kwalificatie. Ze netwerken atleten en artiesten van over de hele wereld, inclusief atleten en artiesten in wiens land van herkomst homoseksualiteit verboden of verborgen is.

De World Outgames mogen niet worden verward met de Asia Pacific Outgames (2008: Melbourne , 2011: Wellington ) noch de Gay Games .

1. Wereld Outgames

Montréal 2006 zou eigenlijk de VII Gay Games moeten organiseren, maar omdat ze het niet eens konden worden met de Gay Games Organization van de Federatie van Gay Games , kreeg dit in 2004 in Montreal een kortlopende licentie om de VII Gay Games te hosten en te belonen in plaats daarvan Chicago . Nu Montréal al volop voorbereidingen heeft getroffen, hebben de organisatoren besloten een gloednieuw evenement te lanceren en dit te koppelen aan een politieke boodschap. Zo ontstonden de 1st World Outgames, gesponsord door talloze bedrijven en mediakanalen naast de stad Montréal , de provincie Québec, de regering van Canada .

De organisatie, de stad Montréal en de provincie Québec verwelkomden meer dan 10.000 atleten uit meer dan 100 landen. Onmiddellijk voorafgaand aan de Outgames een conferentie over gehad LGBT -Menschenrechte plaats met 1.500 deelnemers en meer dan 5.000 vrijwilligers geholpen om de twee gebeurtenissen gekoppelde organiseren. Dit sportevenement is het grootste internationale sportfestival in de grootste stad van de provincie Quebec sinds de Olympische Zomerspelen van 1976 .

Financieel waren de Outgames een ramp voor de organisatoren. De organisatoren hebben 5,3 miljoen Canadese dollars verloren en vervolgens een faillissement aangevraagd.

2. Wereld Outgames

De 2de Wereld Outgames zouden in Berlijn worden gehouden . Nadat Berlijn zijn aanvraag voor 2009 niet kon handhaven, werd Kopenhagen op 2 september 2005 als locatie gekozen. Het evenement vond plaats van 25 juli tot 2 augustus 2009. [1]

3. Wereld Outgames

De derde World Outgames vonden plaats van 31 juli tot 11 augustus 2013 in Antwerpen, België . [2] [3]

4. Wereld Outgames

Miami Beach heeft in 2013 de Outgames 2017 gekregen. [4]

Webkoppelingen

 Commons: Outgames – verzameling van afbeeldingen, video’s en audiobestanden
  • OutGames Gay en Lesbian International Sports Association (GLISA)
  • 1st World Outgames, Montreal 2006
  • 2nd World Outgames, Copenhagen 2009 ( Memento van 22 augustus 2010 in het internetarchief )
  • 3rd World Outgames, Antwerp 2013 ( Memento van 6 januari 2014 in het internetarchief )
  • Europese homo- en lesbische sportfederatie

Individuele proeven

  1. Jump up↑ archive.org: Website van het evenement 2009 ( Memento van 14 december 2009 in het internetarchief )
  2. Spring omhoog↑ 3rd World Out Games in Antwerpen
  3. Jump up↑ archive.org: Website van de organisator 2013 ( Memento van 6 januari 2014 in het internetarchief )
  4. Spring omhoog↑ glisa.org: Miami Beach / Miami wint 2017 worldOutgames

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *