Zuid-Karinthische zomerspelen Eberndorf

De Südkärntner-zomerspelen vinden elk jaar sinds juli in juli en augustus plaats in Eberndorf in Karinthië ( Oostenrijk ). Het openluchtpodium bevindt zich op de binnenplaats van de voormalige Augustiner-Chorherren-Stift . Elk jaar vindt er een uitvoering van theaterstukken plaats, meestal een komedie , voor de uitvoering .

Geschiedenis

Opgericht door Hubert Kummer in 1976, onder meer de Zuid-Karinthië Zomerspelen die in eerste instantie vond plaats op een bescheiden schaal, nu een van de grootste en meest beroemde toespraak theaterfestivals in Karinthië. [1] [2] [3]

In totaal werden 41 producties getoond tijdens het 40-jarig jubileum; in het jaar 1983 werden twee stukken gespeeld. [2] Onder Ludwig Skumautz werden beide speciaal geschreven stukken opgesomd (bv De Wolscharträuber , een Karinthische volksverhaal met historische achtergrond ) zo bekend en populair klassieke Schwank en Boulevard literatuur als een grap die hij wil maken .

Na de dood van Skumautz in 1987 was de acteur en regisseur Adi Peichl verantwoordelijk. Hij overhandigde in 1993 aan Jörg Schlaminger , onder wiens leiding de Summer Games hun grootste publiek en critici opnamen. Schlaminger opgevoerd in zijn 24-jaar directeurschap aantal originele vertalingen en bewerkingen van “Comedy rariteiten en specialiteiten” [4] , met inbegrip van oude klassiekers zeer zelden gespeeld worden (bijvoorbeeld in 1996 Miles Gloriosus van Plautus ), en een nieuwe berijmde Duitse versie van Molière Verskomödie Tartuffe . Voor de 30ste verjaardag in de zomer van 2006, de komedie Romulus en het everzwijn(Gebaseerd op de motieven van de twee kluchten Le convenienze teatrali en Le inconvenienze teatrali door Antonio Simeone Sografi weergegeven) meer dan 200 jaar na zijn oprichting als een Duitstalige première. [2] [5] In de zomer van 2016 was Goldoni’s komedie The Servant of Two Masters op het programma. [2] De prestaties zich gedeeltelijk in samenwerking met bekende Oostenrijkse acteur; zodat de twee Oostenrijkse actrices gastoptredens Tanja Raunig en Kerstin Raunigaan het begin van haar acteercarrière in het zuiden van Karinthië Zomerspelen Eberndorf. [2]

Met Patrick Steinwidder, afgestudeerd aan de London Royal Academy of Dramatic Art en winnaar van de Karinthische cultuurpromotieprijs, nam de artistieke richting en leiding in 2017 de plaats in . Steinwidder speelde in 2010 in de Stiftshof de titelrol in de auditor van Nikolai Gogol . [6]

Trivia

Oorspronkelijk werkte het jaarlijkse ensemble op een driehoekig bordspel in de noordoostelijke hoek van de Stiftshof.

Sinds het midden van de jaren negentig is er een toenemende tribune voor toeschouwers, die in 2006 werd uitgebreid en momenteel 432 zitplaatsen biedt.

Artistieke directeuren en directeurs

 • 1976-1985: Ludwig Skumautz
 • 1987: Alexander Kuchinka
 • 1988-1992: Adi Peichl
 • 1993-2016: Jörg Schlaminger
 • vanaf 2017: Patrick Steinwidder

Webkoppelingen

 • South Carinthian Summer Games Eberndorf ; website

Individuele proeven

 1. Jumping Up↑ Peter Kowal: Alle Theater: een dwarsdoorsnede van de Karinthische theater scene, St. Veit an der Glan 2003 ISBN 3-9501283-5-2
 2. ↑ springen om:a Eberndorf: Voor 40 jaar, is er een theater in de zomer . In: Kleine Zeitung van 6 juli 2016. Betreden op 3 januari 2017.
 3. Spring omhoog↑ www.derstandard.at Kärntner Kulturförderungen terug in de rivier . In: De standaard van 24 juni 2015. Betreden op 3 januari 2017.
 4. Spring omhoog↑ http://sommerspiele.bplaced.net http://sommerspiele.bplaced.net
 5. Jump up↑ Duitse première: Romulus en het everzwijn . Internet aanwezigheid van de Südkärntner Sommerspiele Eberndorf. Betreden op 14 januari 2017.
 6. Spring omhoog↑ http://www.kleinezeitung.at Suedkaerntner zomerspellen Er-takes-on-Joergs-directeur-stoel-plaats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *